A gatsby egy stílus volt az 1920-as években. Ehhez tartozott egy nagyon vagány, laza sapka, amit akkor férfiak hordtak. A stílus nem tűnt el, időről -időre előtérbe kerül. Így volt ez a ’70-es években is. Most újból reneszánszát éli. A ‘ 70-es években a nők hordták, most viszont úgy látom unisex lett a gatsby, mert férfiak, nők egyaránt hordják.

Sapka sorozatunkban ez a negyedik fazon amit kalakítunk még mindig az alap barettből. Kérlek ne csak nézd, hanem varrd is. Remek gyakorlat a modellezés gondolatmenetének megtanulására, különböző anyagok anyagkezelésének elsajátítására. A minták, próbák elkészíthetőek egy régi szoknyából, nadrágból. A különböző fazonokat felpróbálod, és lehet, hogy meglepődsz, mert az is jól áll, amire nem is gondoltál volna. Sapkából lehet többféle fazont, többféle színt készíteni, ami feldobja ugyanazt a télikabátot, és nem lesz unalmas számodra.

A gatsby elkészítéséhez szükséged lesz a korábban elkészített sildes szabásmintádra, ( amit szépen rendben eltettél egy borítékban, ahogy mutattam a ” hogyan tárolom a szabásmintáimat ” c. filmben,)

Szükség lesz még egy fél ív csomagolópapírra, derékszögő vonalzóra, aminek egyik szára 60 fokot zár be, centi, ceruza, olló, egy kis maradék anyag, ragasztós közbélés. Varrógép, cérna. No, és ez a videó kell neked, jó kedv, alkotási vágy. Tarts velem, próbálj ki egy úgy fazont.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük