Aktuális feladat mikulás sapka varrása. A filmben bemutatom, hogy az idén én mivel lepem meg az unokáimat.

Mikulás sapkát varrok nekik, arra egy fogantyút is készítek, hogy fel lehessen akasztani, mert abba rakom az ajándékaimat. Miután két és fél perc alatt kiették belőle, a fejükre húzhatják a sapkát. Így lesz 2 in1 -ben mikulássapka. A mintát megszerkesztjük, így nem kell keresned. Amennyiben nincs lehetőséged lemérni a megajándékozott fejméretét, egy táblázatban adok erre támpontokat. A sapka anyagának kiválasztásánál gondolj arra, hogy legyen egy kis tartása, jó, ha van rugalmassága. Jó erre pl. a bébiplüss, flanel, futter, streccsbársony, frotír, de egy régi piros pulóverból is el tudom képzelni. Ha csak fix, ( nem rugalmas ) anyagod van otthon, akkor szabd ki srébe, így lehet rugalmasságot adni az anyagnak. Mutatom a filmben, hogyan kell.

Gondolj arra is, hogy ez a minta manósapkának is jó. Közeleg a farsang, lehet,hogy jól jön akkor is. Sőt, ugyanígy kell megszerkeszteni egy gótikus hercegnő sapkát, amit keménypapírból lehet elkészíteni.

Itt a mérettáblázat kiindulási pontnak. Sapkánál az anyag rugalmasságával számolni kell, ezért a fejméretnél 2-3 cm-el kisebbre kell szabni.

Kor fejkörméret
0-6 hónapos 37-39 cm
7-12 hónapos 41-45 cm
1-2 éves 47-51 cm
3-4 éves 51-55 cm
5-14 éves 53-58 cm
tini, felnőtt normál 54-61 cm
felnőtt nagy 60-65 cm

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük