Sapka modellezésünk utolsó fazonjához érkeztünk. Ma nagyon divatos capyt készítünk. Mint tudjátok, a sapka sorozatnak az a célja, hogy megismertessem veletek a saját méretű szerkesztés, modellezés gondolatmenetét. Hiszem azt, hogy többen rájöttetek, hogy nem ördöngősség, meg lehet tanulni. A siker, a tervezésen múlik. Ezen nem csupán a modell tervezését értem, hanem a munkamenet tervezését is. Nem mindegy, hol mekkora varrásszélességet hagyok, milyen anyaggal dolgozom, hol tűzök, és miért. Aki már varrt sapkát annak is érdemes végignézni a videót, mert figyelek arra, hogy sok gyakorlati tapasztalatot adjak át, amit nemcsak ebben a konkrét esetben, hanem más daraboknál is tudsz hasznosítani.

A sapkakészítés kiváló gyakorlat. 

Mert: meglátod az összefüggéseket a szerkesztés során,

Mert: különböző maradék anyagokat, vagy régi ruhákat fel tudsz használni, ezáltal az anyag kezelésében is gyakorlatot szerzel. Rájössz, hogy a méret függ az anyag vastagságától és rugalmasságától is. Rájössz, hogy különbség van ha ugyanazt a fazont egy másik anyagból varrod meg.

Mert: Készítettél egy hasznos darabot, amiben különleges vagy, különböző színekben, és ezzel feldobtad az egész megjelenésedet.

6 hozzászólás a “Capy sapka modellezése, varrása” bejegyzéshez

 1. Rieth Kati írta:

  Drága Judit, olyan sapkát szeretnék, ami a fület is takarja, és mégis csinos, nőies….:-)

  Egyébként gyönyörűek a sapkáid!

  • Varrósbarátnő írta:

   Kedves Kati! Igen, ez egy tavaszi sapka. A sorozatból talán az emelt barettet ajánlom átgondolásra. Szépen lehet díszíteni, és rugalmas anyagból szerintem szép sapka lesz belőle. A bemutatott gondolatmenetet követve a méreteken, magasságokon, szélességeken tudsz változtatni.

 2. Bükkiné Dudás Ágnes írta:

  Kedves Judit!
  Megvarrtam a capy sapkát, kockás szövetből. Nem varrtam rá zsinórt és gombot, mert így is nagyon jó lett.
  Nagyon jó lett az oktatóvideó!
  Köszönöm: Ági

   • Bükkiné Dudás Ágnes írta:

    Valószínű, hogy valamilyen gyapjú keverék, elég jó a tartása. A kolléganőm azt mondta, hogy varrjak még ilyen sapkát, hátha kell a munkatársaknak is. Lehet, hogy kipróbálom farmer anyagból.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük