Kedves Varrósbarátnőim!

Készítettem egy filmet a ragasztós közbélések felhesználásáról. Vetexnek, merevítőnek, ragasztós vászonnak is hívják sokat. Egy ruházati termék esetében gyakran használjuk azoknál az alkatrészeknél, ahol tartást szeretnénk elérni.Pl.: gallér, fazon, zsebléc, zsebfedő, vagy erősítésként zseb alá beragasztunk. Különböző típosok vannak, beszélünk szőtt, nem szőtt, ill. speciális ragasztósokról. Nem mindegy, hogy milyen típusú anyaghoz mit használunk. A szőtt anyagokhoz, főleg, ha vastag csak a szőtt ragasztóst használjuk. Ez egy merev anyag, nem nyúlik egyik irányban sem, ugyanakkor puha fogást biztosít. Legtöbb esetben a nemszőtt vetexet használunk. Mehet a viscose, polyester, pamut, kevert pamut, szterccs anyagogba. A filmben bemutatom, hogy a keresztirányú nyúlása miatt, át kell gondolni, hogy hogyan alkalmazod. A varrás irányával párhuzamosan fogjon. Ezt egy gallér esetében bemutatom, így könnyebben megérted.

Beszélünk perforált ragasztósokról, amelyek különböző szélességben kaphatóak. A perforáció nagy segítséget ad a szélesség betartásában. Általában derékpántokba vasaljuk, nadrágok, szoknyák esetében. Ilyen csíkokat használunk kabátoknál, blézereknél az ujja alja felhajtásba, és alja felhejtásokba. A hártyaragasztók két anyag láthatatlan összefogására jók. Applikációk felvasalására, aljafelhajtásokba kiválóan alkalmazhatóak.

Mindezeket tájékoztatásnak szántam. Amikor a későbbiekben beszélünk a felhasználásáról, akkor jusson eszedbe, hogy AHA! erről már hallottam.

A pamut, és kevert anyagokról itt van videó, a jerseyk-ről itt van videó.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük