Veled is előfordult már, hogy bementél egy méteráru boltba, és hírtelen leblokkoltál a kínálat láttán? Jó, ha úgy indulunk el vásárolni, hogy tudjuk mit akarunk varrni, és ahhoz milyen típusú anyag a legjobb. Ezek után „csak” színt és mintát kell választani.

Első alkalommal a pamutszövetek kínálatát néztük meg egy kiskereskedelmi üzletben. A pamutszövet sok mindenre használható egy háztartásban. Készülhetnek belőle párnahuzatok, asztalterítők, függönyök, ágyneműhuzatok, táskák, és sorolhatnám a végtelenségig. A felhasználás előtt be kell avatni, ami azt jelenti, hogy legalább 60 fokon kimossuk. Ettől puhább lesz, és összemegy amennyit kell, utána már nyugodtan dolgozhatunk vele.

Ha már itt vagyunk, a viscose, és polyester, és kevert szálas anyagokról is beszélünk. A felvétel nyáron készült, így leginkább vékony, nyári anyagokat tudunk bemutatni. A videóból kiderül, hogy a viscose egy természetes alapanyag, amit mesterséges úton állítanak elő. Gyakran keverik a pamuttal, hogy jobb legyen a méret és formatartása. ( Ne menjen nagyon össze, és ne gyűrődjön). A legnagyobb választékban a kevert szálas textilek vannak, ami azt jelenti, hogy pamut-polyester, pamut- viscose, viscose-polyester. Gyakran kevernek hozzá lycra, vagy elastan szálat, amitől rugalmas lesz, ezt mondjuk sztreccsnek.

Ruházati célra leggyakrabban a kevertszálas anyagokat használjuk. Nagyon népszerűek a rugalmas textilek, hiszen nagyon kényelmesek.

A jerseykről itt láthatsz tájékoztatót.

A varrócérnákról itt láthatsz tájékoztatót.

Együttműködő partnerem a Patent Stúdió.

Egy egyszerű felső elkészítésének menetéről készítettem egy videó sorozatot, amelyhez itt tudsz hozzájutni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük