Jerne már nagyon izgult, és mindenképpen kézzelfogható eredményt akart az ő varrás tudásáról.

Folytassuk még hasznosabbal. Ahhoz, hogy ne vásárolj feleslegesen sok anyagot, vagy éppen kevesebbet meg kell tanulni, hogy hogyan kalkulálod ki az anyagszükségletet. Mindig azt tanítom, hogy készíts papírból szabásmintát bármilyen egyszerű dolgot is varrsz. Pl. kezdőként indulj el székpárna huzattal. Megmutatom hogyan vegyél méretet a szivacsról, mennyi bőséggel, varrásszélességgel számolj, hogyan tudod kiszámítani, hogy mennyi anyag kell 4-5-6 huzathoz. Az elkészített szabásmintát tedd el. Ragassz rá egy kis anyagdarabot, így könnyen megtalálod legközelebb is, és ha huzatot váltasz máris megspóroltál legalább fél órai munkát.

A párnahuzat varrásáról szóló videót itt találod: https://varrosbaratno.hu/meretezzunk-es-varrjunk-szekparnara-huzatot/

A másik nagyon hasznos dolog az ajándékzacskó varrása. Ezen is végig megyünk a méretvételen, az anyagszükséglet megállapításán. Ne csak ajándékzacskóban gondolkodj. Ugyanígy elkészíthető pl.: mosózsák, zöldség-gyümölcs bevásárlásához zacskó, bab, hagyma tárolására zacskó, és még biztos sok minden eszedbe fog jutni varrás közben. Adhatod ajándékba is, és máris begyűjtheted  az elismeréseket.

Az ajándékzacskó két részes film, mindkét linkjét megadom: 1.rész : https://varrosbaratno.hu/meretezzunk-ajandektasakot/

2. rész: https://varrosbaratno.hu/varrjuk-meg-az-ajandektasakot/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük