Jerne megfogadta a tanácsomat és elkezdte gyártani a székpárna huzatokat. Barátnői találkozón volt, ahol kiderült két barátnőjének is szüksége van kerti székpárna huzatokra. Barátnők megvették az anyagot, Jerne megvarrta. Gyors egymásutánban 16 db huzatot varrt. Ezt már nem fogja elfelejteni akkor sem, ha egy évig nem szükséges székpárna huzatot varrnia. Egy családi találkozóra mosózacskókat varrt, azt vitte ajándékba. Ezekhez felhasznált egy régóta szekrényben lévő függönyt. Hoppá! Nem kellett kidobni a függönyt, újra hasznosításra került. Ami a legfontosabb: Ő maga is meglepődött, hogy mekkora örömet szerzett vele. Egyébként erre a családi találkozóra ajándékokat szokott venni. Most nem költött, mégis óriási örömet szerzett a szeretteinek.

Miután megtapasztalta többoldalú hasznát a varrás tudásának tovább haladt.

A másik egyszerű, de szükséges textilia az asztalterítő. Amely szögletes, és csak szegést igényel az már megy, hiszen a szegéseket már gyakorolta. De mi van a kör alakú vagy ovális asztalterítőkkel.

Ehhez nyújtom a következő segítséget. Az íves széleket célszerű srégpánttal beszegni. Ehhez tudni kell hogyan kell kiszabni, és toldani, hiszem lehet, hogy több méter kell belőle. A srégpánt szabását, toldását ebben a videóban találod.: https://varrosbaratno.hu/sregpant-szabasa-toldasa/

A srégpánt felvarrásának több módját ebben a videóban találod.: https://varrosbaratno.hu/sregpant-hasznalata/

Hozzászólás a “Kezdj el varrni 6. rész” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük