Miután Jerne megismerte a különböző öltéseket gond nélkül be tudja állítani mindegyiket, szüksége van arra, hogy elkészítsen hasznos dolgokat. Legyen néhány dolog, amire azt mondhatja: Én varrtam!

Egy háztartásban leggyakrabban a beszegésre merül fel igény. A filmben levő javaslatnak megfelelően Jerne keresett otthon egy régi asztalterítőt. Látszódtak rajta a szövés irányok. Így tudja megtanulni a szálirány betartását. Ez fontos, hogy egyenesen a szövés irányában legyen szabva, mert ha nem így van a szegés hullámos lesz. Pamut és len anyagoknál a szálhúzásos technikát alkalmazzuk, amit a filmben bemutatok.

Itt a segítség a gyakorláshoz: https://varrosbaratno.hu/gyakorold-a-szegest/

A következő film kapcsán a díszítő öltéseket lehet gyakorolni. Elütő színű cérnával még szép is lehet. Nem szeretném felesleges költségekbe verni Jernét. Ezért javaslom az otthon talált asztalterítők, konyharuhák, törölközők újra hasznosítását.  Az anyagkezelés megtanulása szempontjából ezek nagyon jó gyakorlatok, azon kívül hasznos termékeket lehet létrehozni költségek nélkül.

A díszítés gyakorlásához ez a film ad segítséget. https://varrosbaratno.hu/gyakorlas-a-himzesprogramok-kiprobalasara/

Ezek a filmek még az oktatásom kezdetén készültek. Sajnos nem a legjobb minőségben. Megfogadtam a mentorom tanácsát: Kezdd már el, aztán majd alakul!

Én is ezt javasoltam Jernének, és ezt javaslom minden varrni akarónak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük