Jernét már három napja várta a befűzött varrógépe. Ma végre van másfél órája, hogy kipróbálja az öltéseket.  Nagyon sok jel a gépen. Már tudja, hogy nem kell megijedni, mert a szokásos segítségeket magához vette. Előtte a gép, mellette a használati utasítás, telefonján a segítő film, amit megállíthat, újból nézhet, és mutatja az irányt.

Az egyenes varrat beállításához ezt a filmet nézte meg: https://varrosbaratno.hu/allitsd-be-a-varrogepet-egyenes-varratra/

Jerne kipróbál különböző anyagokat. Vékonyat, vastagot. Kipróbálja a különböző öltésnagyságokat. Állítgat a gépen.  A legfontosabb, hogy tudjon egyenesen varrni, fordulni.

Miután az egyenes varrat megy, és többféle anyaghoz be tudta állítani a gépét, következzenek az egyéb öltések. Előtte a gép, mellette a használati utasítás, telefonon a film.

A filmet részletekbe nézve keresi meg a saját gépén a különböző funkciókat. Megkeresi, hogy van-e tű pozíció állítási lehetőség. Van olyan gép ahol nincs, van, hogy 1-2 lehetőség van. Kipróbálja a normál cikk-cakkot, mindegyik hosszban, és sűrűségben. Megnézi, hogy rugalmas varratra van-e állítási lehetősége. Ha igen, ott is megkeresi azokat a lehetőségeket amiket a filmben lát. Mire mindezeket megtalálja, bátran fog próbálkozni az összes lehetőséggel, ami a példa gépen nincs, de lehet, hogy az ő gépén igen. Azért bátran, mert már tudja, hogy egy öltéstípushoz kettő beállítás kell, először ráállítja a kívánt öltéstípusra, majd az öltésnagyságot tudja különböző méretekben kipróbálni.

A lehetséges öltéstípusok beállításához ezt a filmet nézte meg: https://varrosbaratno.hu/ismerd-meg-hogy-milyen-olteseket-tud-meg-a-varrogeped/

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük