Hozzájutottam egy PFAFF 138 típusú varrógéphez. Ennek a gépnek vannak ipari és háztartási gép funkciói is. El kellett döntenem, hogy tudom-e használni. A mai kereskedelmi forgalomban van-e hozzá tű, orsó, bobin, talp. Ezek mind cserélendő alkatrészek, tehát fontos, hogy beszerezhető legyen. Milyen öltéseket tud, milyen állítási lehetőségeim vannak. Ezekre a kérdésekre kerestem a választ az alábbi filmben. Mindig eszembe jut valami új, amiről eddig nem beszéltem. Így van ez most is. A film 12:45 perce körül beszélek a tűrúd pozíció változtatásának jelentőségéről.

Ez már a 4. varrógépbemutatós filmem. Amilyen géphez hozzájutok azokat bemutatom, hiszen sokan, sok féle varrógépet használunk.

Összességében elmondhatom, hogy én nagyon megszerettem ezt a gépet. Különösen a német nyelvterületen élő olvasóimnak ajánlom, mert ott nagyon elterjedt ez a gép, és a használt piacon kapható.

Hozzászólás a “Hogyan döntöm el, hogy tudok-e használni egy régi típusú varrógépet?” bejegyzéshez

  1. m-géza írta:

    Én nem szoktam varrni, csak a család varrógépeinek egyszerű beállításainál segédkezek. Sajnos tökéletesen nekem sem mindig sikerül.
    Nagyon jó videókat készít a Hölgy! Igazi gyakorlott szakember és remek pedagógus.
    A videó kapcsán nosztalgiával gondolok arra az időre, amikor igazi műremekek voltak a gépek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük